Bahan-bahan:
2 cawan tepung gandum
2 sudu kecil baking soda
½ sudu kecil garam
½ sudu kecil serbuk kayu manis (sy xletak pun)
3 biji telur size A
2 cawan gula halus
¾ minyak sayuran (minyak masak pn blh)
2 sudu kecil esen vanilla
2 cawan lobak diparut
2 cawan kekacang (walnut or gajus or macadamia)(taruk byak lg bes J)
- Ayak gandum+baking soda+garam+serbuk kayu manis. Ketepikan....
- Pukul telur (guna medium speed) dan gula halus+minyak sayur+esen vanilla sampai gebu. Pastu masukkan tepung yang diayak td sedikit demi sedikit(mase ni guna low speed).
- Masukkan lobak parut n kacang tadi dan gaul sebati.
- Bakar pada suhu 1700 selama 50 minit atau kek benar2 masak. Bergantung pada oven juge ye... nak taw kek masak cucuk gn lidi n kalo lidi tu kuar smooth je xde pape melekat kire kek da masak la tu...
TOPPING CREAM CHEESE FROSTING:
Bahan-bahan :
125 gram cream cheese
1/4 buttercup (yg asal buttercup 250 g tu )
1/2 cawan gula aising
1. Pukul cream cheese sampai smooth den masukkan gula aising n pukul sampai kembang.
2. Pastu da bole taruk atas kek n kat tengah kek(kene belah kek tadi n tgu dye sejuk taw)
No comments:
Post a Comment